Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

RAINBOW - MAN ON THE SILVER MOUNTAIN






Ένα από τα πιο κλασσικά άλμπουμ στην ιστορία του rock/hard rock, είναι το πρώτο των Rainbow, του οποίου το υλικό είχε γραφτεί ενώ ο Ritchie Blackmore ήταν ακόμα στους Deep Purple. Την μπάντα αποτελούσαν σχεδόν όλα τα μέλη του συγκροτήματος των ELF με την προσθήκη του Ritchie στην κιθάρα. Οι ELF ήταν το support group των Deep Purple κατά την περιοδεία του Burn και καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως έστησε στο μυαλό του ο μεγάλος αυτός μουσικός το σχέδιο του για την εξελικτική του πορεία στο μέλλον. Αναγνώρισε το μεγάλο ταλέντο και χάρισμα του Ronnie James Dio και δημιούργησε ένα αριστούργημα που επηρέασε ολόκληρο τον rock κόσμο. Ο λυρισμός και το μπαρόκ στην απόλυτη hard rock έκφραση του.


Το εξώφυλλο του δίσκου με την Stratocaster και το ουράνιο τόξο, εκφράζει απόλυτα την πανδαισία ήχων και συναισθημάτων. Το άλμπουμ ξεκινάει με το "Man On The Silver Mountain" με το απόλυτο riff και ο άνθρωπος με τα μαύρα παίζει σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο Dio δίνει ρέστα και ρεσιτάλ έκφρασης, άλλωστε ήταν η ευκαιρία της ζωής του να αποδείξει ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει πλάι σε μια τέτοια μουσική προσωπικότητα σαν τον Ritchie Blackmore.

Η κυκλοφορία αυτή περιέχει δυο διασκευές, το "Still I'm Sad" των Yardbirds και το "Black Sheep Of The Family" της Βρετανικής progressive rock μπάντας Quatermass, το οποίο οι Purple αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν στο άλμπουμ Stormbringer. Τα κλασσικά κομμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο, "The Temple of the King'' , η απόλυτη μπαλάντα της εποχής εκείνης με τον Dio να μαγεύει με την φωνή και τον Blackmore να δημιουργεί standards. Το αργό "Catch the Rainbow" είναι στο ίδιο στυλ μπαρόκ αλλά με μια αίσθηση ψυχεδέλειας, ενώ και το "Sixteenth Century Greensleeves" πιστοποιεί για μια ακόμα φορά την δεξιοτεχνία της μπάντας.

Εν τέλει, το "Ritchie Blackmore's Rainbow" αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη του rock/hard rock καθώς και για την καθιέρωση μουσικών που συντέλεσαν ουσιαστικά στην δημιουργία σχημάτων και κυκλοφοριών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ολοκληρωμένης rock/hard rock δισκοθήκης.

*'Ολες οι συνθέσεις γράφτηκαν από τους Ritchie Blackmore και Ronnie James Dio εκτός από τα "Black Sheep Of The Family" και "Still I'm Sad".

W.A.S.P. - THE IDOL





BLASK SABBATH - HEAVEN AND HELL






Το Heaven and Hell είναι το ένατο στούντιο άλμπουμ από το Βρετανικό heavy metal συγκρότημα Black Sabbath , που κυκλοφόρησε στις 25 Απριλίου 1980.

Είναι το πρώτο άλμπουμ των Black Sabbath που χαρακτηρίζει τον τραγουδιστή Ronnie James Dio , ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό τραγουδιστή Ozzy Osbourne το 1979.

Το άλμπουμ είχε μεγάλη επιτυχία,και έφθασε στην θέση (# 9 στο UK, και # 28 στις ΗΠΑ,και ήταν το τρίτο υψηλότερο σε πωλήσεις άλμπουμ των Black Sabbath πίσω από το Paranoid και Master of Reality ,

Black Sabbath

Ronnie James Dio -- lead vocals
Tony Iommi -- guitar[
Geezer Butler -- bass guitar
Bill Ward -- drums, percussion[

METALLICA - FADE TO BLACK







Το Ride The Lightning έγινε χρυσό στις 5 Νοεμβρίου 1987 και 5 φορές πλατινένιο στις 9 Ιουνίου 2003. Τα singles του δίσκου είναι τα τραγούδια Fade to Black, For Whom The Bell Tolls και Creeping Death. Το 1984 μια γαλλική δισκογραφική εταιρεία εκτύπωσε κατά λάθος 400 αντίτυπα με πράσινο αντί για μπλε εξώφυλλο. Τα αντίτυπα αυτά θεωρούνται σήμερα συλλεκτικά