Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

MICHAEL JACKSON - SMOOTH CRIMINAL





 


Michael Jackson - Smooth Criminal (Επιδέξιος εγκληματίας)
Στίχοι / μουσική: Michael Jackson
Άλμπουμ: Bad (1987)

Το "Smooth Criminal" είναι το 7ο σινγκλ που κυκλοφόρησε από το άλπουμ Bad του Μάικλ Τζάκσον. Πρόκειται για ένα τραγούδι σε πολύ γρήγορο ρυθμό, που διηγείται την ιστορία μιας επίθεσης εναντίον μιας γυναίκας με το όνομα Άννι από έναν πολύ ικανό δολοφόνο, που η αστυνομία αδυνατεί πάντα να συλλάβει. Χαρακτηριστική είναι η συνεχής επανάληψη της φράσης "Annie are you ok?" στο τραγούδι, η οποία χρησιμεύει για να αποδώσει την ατμόσφαιρα τρόμου και πανικού που επικρατεί μετά το έγκλημα καθώς και να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης του θύματος. Ομοίως, οι επαναλαμβανόμενες φράσεις στο τέλος του τραγουδιού "I don't know" (δεν ξέρω!) και "dad gone it" (να πάρει η ευχή!) φανερώνουν τη σύγχυση και τον εκνευρισμό που επικρατεί.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι Άννι είναι το όνομα της κούκλας που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διδασκαλία τεχνητής αναπνοής. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο εκπαιδευόμενος πρέπει πρώτα να ελέγξει αν το θύμα έχει τις αισθήσεις του ή όχι, ώστε να αποφασίσει αν χρειάζεται να ξεκινήσει τεχνητή αναπνοή. Γι'αυτό το λόγο, όταν πλησιάσει αρχικά την κούκλα πρέπει να κάνει επανειλημμένα την ερώτηση: "Annie are you ok?" (Άννι είσαι εντάξει;). Το πιο πιθανόν είναι ότι ο Μάικλ Τζάκσον στηρίχτηκε στη φράση αυτή για να δημιουργήσει μια ολόκληρη φανταστική ιστορία ενός εγκλήματος.

EMINEM - SING FOR THE MOMENT



 

UB40 - I CANT HELP FALLING IN LOVE WITH YOU




ΟI UB40 τραγουδούν το περίφημο Can't help falling in love,(διασκευή από τον ELVIS PRISLEY) ένα από τα πιο διάσημα ερωτικά τραγούδια Το τραγούδι Can't help falling in love, είναι τρυφερό και γεμάτο ερωτική διάθεση,

Το Can't help falling in love μιλά για αυτό που όλοι μας έχουμε νιώσει και σκεφτεί όταν ερωτευόμαστε πολύ, πως πολύ απλά κάποια πράγματα είναι έτσι προκαθορισμένα, και εμείς δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο να ερωτευθούμε αυτόν τον άνθρωπο που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μας.

Κυκλοφόρησε από τους UB40 το 1993 ως πρώτο single από το άλμπουμ τους Promises and Lies.
Ανέβηκε στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 ,και μετά κάνει το ντεμπούτο του στο νούμερο 100 και εμφανίζεται στο soundtrack της ταινίας Sliver .

Παρέμεινε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ για επτά εβδομάδες
Ήταν επίσης ο αριθμός 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο