Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

TINA TURNER - SIMPLY THE BEST



 


To The Best είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον Mike Champan και Holly knight,και αρχικά τραγουδήθηκε από την Bonnie Tyler to 1988 και στο δίσκο Hide Your Heart.Το single έφθασε στο νούμερο 10 στη Νορβηγία και την Πορτογαλία, # 34 στην Ισπανία και στη θέση 95 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

JANIS JOPLIN - CRY BABY




Το Cry Baby αρχικά ηχογραφήθηκε το 1963 από τους Garnet Mimms and the Enchanters όμως έγινε ευρέως γνωστό λίγο αργότερα από την Jannis Joplin. Το τραγούδι γράφτηκε από τους Bert Berns και Jerry Ragovoy. Τον Οκτώβρη του 1970 η Janis Joplin το συμπεριέλαβε στον άλμπουμ Pearl , και το έκανε πασίγνωστο. Στην έκδοση του σαν single είχε σαν b-side το Mercedes Benz

Το τραγούδι ανέβηκε στο νούμερο 4 στη λίστα Billboard Hot 100 την ίδια χρονιά. Έχει επίσης ερμηνευτεί από την Αretha Franklin και την Οtis Redding αργότερα στην ίδια δεκαετία.


Οι εμπρηστικές της ερμηνείες πάνω στη σκηνή, η μελαγχολική της τρέλα για το ποτό , η ταραχώδης ερωτική της ζωή, η εξάρτησή της από τα ναρκωτικά μας δείχνουν τη φλόγα, τη φωτιά, την πυρκαγιά που έκαιγε μέσα της και την έκανε να λάμπει πάνω στη σκηνή και να παρασέρνει στους ρυθμούς της όλους τους ακροατές της καίγοντας και τους ίδιους. Ο θρύλος της J. Joplin άλλαξε την ιστορία του Rock 'n' roll.