Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

JOY DIVISION - LOVE WILL TEAR US APART < XOR.LOG >






Love will tear us apart είναι ένα τραγούδι από το συγκρότημα της βρετανικής Post-Punk μπάντας Joy Division.
Γράφτηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1979, και ξεκίνησε όταν το συγκρότημα υποστηρίζε τους Buzzcocks στην περιοδεία UK τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 1979.
Πρόκειται για ένα από τα λίγα τραγούδια στο οποίο ο τραγουδιστής.
Ian Curtis έπαιξε κιθάρα
Οι στίχοι αντικατοπτρίζουν τα προβλήματα στο γάμο του Ian Curtis και της Deborah Curtis.
Το τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτα τον Απριλίου του 1980 , μετά την αυτοκτονία του Curtis.
Love will tear us apart παρέμεινε δημοφιλής ακόμη και σήμερα και καταχωρήθηκε από NME ως το καλύτερο single όλων των εποχών το 2002.
Το τραγούδι είχε αναφερθεί στο περιοδικό Rolling Stone στον αριθμό 179 με τα κορυφαία 500 τραγούδια όλων των εποχών.
Το Μάιο του 2007, το NME το τοποθέτησε στον αριθμό 19 της λίστας με τους 50 μεγαλύτερους Indie ύμνους που γράφτηκαν ποτέ, μία θέση μπροστά από ένα άλλο τραγούδι των Joy Division, το Transmission.
Το τραγούδι έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες, όπως στην ταινία του 2001 Donnie Ντάρκο, σε μια ζωτικής σημασίας σκηνή όπου ο Donnie πρέπει να εγκαταλείψει την κοπέλα του προκειμένου για να την σώσει.
Το τραγούδι περιλαμβάνεται στην indie Wristcutters ταινία, η οποία λαμβάνει χώρα για μια μετά θάνατον ζωή για τους ανθρώπους που έχουν διαπράξει αυτοκτονία.
Μια επεξεργασθείσα έκδοση του ρεφρέν του,τραγουδιέται από τους οπαδούς της Manchester United για τον χαφ Ryan Giggs ("Giggs, Giggs will tear you apart again").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου